november 5 - 28  

   
     
 

MAGYAR MŰVÉSZETI AKADÉMIA

 
     
 
 

A Magyar Művészeti Akadémia és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia képzőművész tagjai 2004 tavaszán RAJZ - VONAL - GONDOLAT címmel rendeznek közös kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában . Ez a kiállítás jön Pécsre, majd ezt követően bemutatják Miskolcon is.
Az 1992 - ben alakult Művészeti Akadémia közösségi erőt, szabad szellemiséget sugárzó művészeti egyesület. A 22 jeles művész által megalapított M.M.A. ma már 95 tagot számlál, elnöke MAKOVECZ Imre építész. Az Akadémia legfontosabb célja, hogy mindent megtegyen a magyar művészeti élet értékeinek elismertetéséért, megbecsüléséért .
Tagjai között találhatjuk többek között a pécsi BENCSIK István, Kossuth - díjas szobrászművészt, LANTOS Ferenc, Munkácsy-díjas festőművészt, DÉVÉNYI Sándor, Kossuth-díjas építészt, de tagja a társaságnak a sokak által ismert BUKTA Imre képzőművész, FEHÉR László festőművész, FEKETE György belsőépítész, GERZSON Pál festőművész, MELOCCO Miklós szobrászművész, SCHR AMMEL Imre keramikusművész. A képző -és iparművészek mellett tagjai között írók, költők, zeneszerzők, építészek, művészettörténészek, színészek, filmrendezők, mind-mind a magyar szellemi élet nagyjai,akik felelősséget éreznek a múlt, a jelen és a jövő szabad, szellemi értékeiért a vizuális nevelés, a zenei élet, a képzőművészet, az építészet, a film és a színházi élet területén .

 
 
  vissza