szeptember 10 - október 3  

   
     
 

Tomoko ISHIDA képzőművész és Akila SEIKE fotóművész (Osaka)

 
     
 
 

Egy olyan kiállítást láthatnak művészetkedvelők , melyben valódi japán miliőt valósít meg a kiállító terem lehetőségeit maximálisan kihasználó két japán művész.
Tomoko ISHIDA "Co - Twisted" című térplasztikájának anyaga a tradicionális japán művészetben sokféle módon felhasznált papír, melyet tekeréssel, sodrással, hajlítással, nyújtással alakít és tesz fátyolszerű, a virágzó gyümölcsöskerteket, erdőket idéző képződménnyé . Az alkotásnak, ahogy a japán művészetben már megszokott, része az ember, körülötte kavarog, átöleli, bevonja azt, vízesésszerű zuhatagaival, szikrázó fényjátékával, árnyaival mindig más - más vizuális élményt ad, más-más képet mutat magáról. Egyszerűen megvalósul a csoda.
Akila SEIKE képeiben végig követhetjük a japán ember környezetéhez, a természethez való kötődését, kapcsolódását. A magas szintű technikát alárendeli a gondolatnak, képvágásai, kompozíciói mindig alázattal közvetítik a látható valóságot. Színeiben, fényeiben a tartalomhoz alkalmazkodva hoz létre festői, vizuális élményt, akár természeti jelenséget, akár embereket vagy épületeket, tárgyakat fotóz .

 
 
  vissza