február 6 - 27.  

   
     
  EAST - WEST not censored / Kelet - Nyugat, cenzúra nélkül
Cseh Plakát (Ústi nad Labem)
 
     
 
 

A projectben a neves, számtalan nemzetközi díjjal kitüntetett francia grafikus és plakáttervező, Alain Le Quernec és a cseh Karel MÍ©EK professzor irányításával három művészeti intézmény - ÚSTI NAD LABEM; ZLIN; BRNO - hallgatói vesznek részt . A vállalkozás célja az volt, hogy a jövő grafikus tervezői, akik a vizuális kommunikáció területén fognak alkotni a mai Kelet - Nyugat kapcsolat jelenségeit az előző generáció Kelet-Nyugati kapcsolatának antagonisztikus megjelenési formáival vesse össze s a társadalom felé a plakát eszközeivel adjon magyarázatot.
.A program eredménye bizonyítja, hogy a megváltozott világ új kulturális kiegyenlítődéshez vezet és befolyásával a fiatal generáció részére egy új kulturális és szociális értéket mutat, ahogy azt az alkotásokban láthatjuk.
A bemutatott plakátok a program során készült anyagból válogatás, melyeket a sokféleség, a megértés, a hagyományokhoz és a mai világ látványaihoz való kötődés jellemez. Általában a diákok saját tapasztalataik szerint alkottak, a hangsúly a vizuális kifejezési eszközökre tolódik, igen kevés verbális megjelenéssel.

 
 
  vissza