június 3 - június 12  

   
     
 

MEDIC - ART Csoport (Pécs)
A misztikus digitális technika. Sámánok és kuruzslók az információs társadalomban.

 
     
 
 

A workshop a napjainkban rohamos ütemben terjedő digitális információs technológia speciális tudásháttér specifikusságára kíván reflektálni. Alapvetően a home-user réteg körében terjedő tévhitek és hiedelmek feltárására és eloszlatására tesz kísérletet az 5 fiatal művészből erre a projektre összeállt Medic-art csoport. (Egle Anita, Fodor Pál, Kocsis Csaba, Szabó Attila Sándor, Volmuth Krisztián ) Párhuzamot kívánnak vonni az orvostudomány és informatika között:
Véleményük szerint : "A lelki és testi problémáink orvoslását a tünetek súlyától és vélt vagy valós hozzáértésünktől függően magunk végezzük vagy szakember segítségét vesszük igénybe. Testünk és lelkünk működési elveivel többé-kevésbé tisztában vagyunk. Egy nátha, horzsolás vagy szerelmi csalódás kikúrálása nem okoz gondot, de egy vakbélműtétnek nem állunk neki annak ellenére, hogy van róla elképzelésünk, mit tenne egy szakember. A felszereltség és a speciális háttértudás hiánya a kockázati tényezők aránytalan növekedését eredményezné.
A számítástechnika mind hardver, mind szoftver területen hasonló képet mutat. Az alapvető működési elveket ismerjük, azonban vannak - egyénenként eltérő küszöbök, amin túl már a misztikum és mágia kategóriájába soroljuk a számunkra megfoghatatlan és csodálattal eltöltő ördögi folyamatokat.
Részben installatív jellegű interaktív műveket kívánunk létrehozni, ahol a központi szerepet a számítógép, annak alkotóelemei kapják. Olyan multimédiás alkalmazásokat próbálunk kifejleszteni, amelyek segítenek a computer "lelkületének" megismerésében."

 
 
  vissza