április 1 - 23.  

   
     
 

VÉKÁS Péter fotóművész (Budapest): "KÉP-IDŐ-KÉP"

 
     
 
 

Operatőr, rendező, fotóművész, a 70-es években több fotó-szakkör tagja. Később érdeklődése a film felé irányult, tanulmányait a Színház és Filmművészeti Főiskola Film- és TV-operatőri szakán végezte, majd a MAFILM és a Magyar Mozi és Videofilmgyár munkatársa.
1989-től szabadfoglalkozású operatőr; a Magyar Operatőrök Társasága (H.S.C.) tagja.1977-87 között a magyar Reklámfilmszemlén hat alkalommal kapott operatőri díjat,1991-ben Balázs Béla-díjas, 2002-ben a miskolci Ismeretterjesztő filmszemlén Operatőri-díjat kapott. Mindent előre megtervez és egy kész forgatókönyvvel a fejében hozza létre képpárjait, ahol az idő és a kép viszonya az éltető erő.
Az alkotások többsége két képből áll, egy régiből, amit nem ő fényképezett, és egy újból, ami az ő munkája. Különböző korú emberek és tények sokaságán keresztül hoz minket kölcsönös összefüggésbe a világgal és jelzi, hogy mi is az idő markában vagyunk. Az idő érzetét mesterségesen is tovább fokozza, a különböző képek kapcsolata révén kialakul egy második dimenzió, amivel ki-ki saját vérmérséklete és igénye alapján gazdálkodhat.

 



április 12.


MOIRÉ Kulturális Egyesület /

Bécsi Körök zenei est


A kisérleti komputerzenét bemutató egyestés rendezvényen a bécsi Mego Records képviselői, és az itthon valamint Bécsben élő, tanuló magyar komponisták vesznek részt.

 
  vissza