február 4 - 26.  

   
     
  SZEKSZÁRDI KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI EGYESÜLET
 
     
 
 

Az ország elsőként megalakult képzőművészeti egyesületei közé tartozik. 1987-ben BAKY Péter festőművész szervezésében alakult meg , hogy a megyében s a megyeszékhelyen ellássa az itt élő és dolgozó hivatásos képző- és iparművészek érdekképviseletét a szakmai fórumok felé, valamint a megye és a város vezetése felé. Ugyancsak felvállalta kollektív kiállítások szervezését, lebonyolítását, melyek elsősorban külföldre, a testvérvárosok felé irányultak. Belföldön a Művészetek Háza kiállítási lehetőségeit kihasználva csere formájában az ország szinte valamennyi nagyobb kiállítótermével kapcsolatba kerültek s évente jelentkezik egy-egy nagyobb kollektív bemutatkozással.
A későbbiek folyamán egyesek elhagyták az egyesületet, viszont az egyesület elismerésének jele, hogy a megyéből elszármazott művészkollegákat is tagjaik sorában tudhatják, sőt tagjukká vált számos, az ország más tájain élő és dolgozó képzőművész is.
1999 óta az egyesület elnöke FUSZ György szobrászművész. Pécsi kiállításuk anyagát tulajdonképpen két korosztály adja: KOVÁCS Zoltán, IMRE Péter, HERCZIG Zsófia, GÁSPÁR Gyula , VARGA Gabi a fiatal-, ÁRKI Tibor, ADORJÁNI Endre, KIS Ildikó, SCHUBERT Péter, SZATMÁRY JUHOS László pedig a a középkorú művészek. A most kiállítók közül SZILY Géza és VÉGH András képviseli az elszármazottakat, MAYER Berta pedig a pártoló tagságot.

 
  vissza