március 2-26.  

   
     
  Ugo MAFFI (Lodi) festőművész: "Árnyékok és vizek"
 
     
 
 

Pécsett láthatjuk az ismert olasz művészt, a festő, grafikus, designer és költő Ugo MAFFI-t, aki sajátos képeit kiállította már egész Európában és a világ számos országában, így Kanadában, az USA-ban és Izraelben is. Száznál több galériában volt önálló kiállítása és számos csoportos tárlaton vett részt ismert olasz és más nemzet művészével. Olaszországban és Európában húsz kitüntetést kapott, mint festő és költő.
Hozzánk a horvátországi Vukovár és a német Konstanz városában rendezett nagysikerű kiállítások után érkezik. Ugo MAFFI az "Árnyékok és vizek" című kiállításában hűen ábrázolja a természet erejét és megjelenési formáit. A hihetetlen erejű kompozíciói a horgászszenvedélye helyszíneinek, a művész által bejárt szülőhely, Lombardia folyóinak, tavainak színeivel jelennek meg. A lírai absztrakció eszközeivel az impresszionisták eredményeit sajátosan átalakítva a természet és az ember egylényegűségét láttatja, vegyes technikájú képein a színek egyedi ritmusával, egyensúlyával teremt nyitott természetes környezetet.
A képalakító tényező a táj, mely inspiráló, befolyásoló hatású, ehhez a nap és a hold játssza kompozíciós alkotóelemként a zenét. Az égitestek fénye a vízen és a vízben vibrál, tükröződik, vakít, a fényeit erős, sokszor színes árnyak kísérik, mellyel lenyűgöző, szinte csillagközi atmoszférát teremt.

 
 
 
  vissza