június 16 - 26.  

   
     
  POSZT - Színház az egész világ ! - FESTŐK VERSENYE (PNSZ)*
 
     
 
 

A kiállítási programunkban tervbe vettünk egy - a június 9-18. közötti POSZT idejére - a képzőművészetet, azon belül is a festészetet népszerűsítő programot, mely a színházhoz, a színházi világhoz kapcsolódik. A kiállítás lényeges pontja, hogy a hazánkkal szomszédos országokból, illetve a velünk kapcsolatban álló városokból (pl. Eszék, Arad, Kolozsvár, Kassa, Olomouc, Graz stb.) hívunk művészeket, valamint pécsi, baranyai alkotók számára hirdetünk részvételi lehetőséget.
A programban résztvevő művészek a POSZT helyszínein a színházi program indulásától, június 9-től az általunk biztosított pavilonban kihelyezett festőállványon dolgoznának azonos nagyméretű, felfeszített festővásznon mindenféle műfaji és technikai megkötés nélkül, de a tematikának megfelelően. A munkára egy hetet biztosítunk, majd ezt követően június 16-június 26-ig az elkészült alkotásokat bemutatjuk a Széchenyi téri galériánkban.
Nagyon fontos része ennek a programnak, hogy a színházi események helyszínein a résztvevő művészek jelenlétükkel, a közönség előtti alkotói tevékenységükkel a sokszor kritizált és értékében alábecsült kortárs művészetet népszerűsítsék. A "festők versenye" során elkészült munkákat díjazzuk, az első három helyezett részére értékes díjat adunk, az egész programot fotón és videón dokumentáljuk majd legvégül egy dokumentációs jellegű katalógusban jelentetjük meg.

 
 
  vissza