július 8 - 30  

   
     
 

KISS Zoltán (Budapest) festő - Térszövetek 2006 -

 
     

 

I.Litográfiák
1995 óta foglalkozik litográfiák készítésével. A litográf nyomatoknál a kőn, a rajzot alakító eszközök sajátos rögzülése, azoknak a "kikezelési" folyamatok utáni nyomtatással a pasztellrajz, zsírkréta, aquarell, stb. hatások megjelenítését adja egy sajátos kisé grafikailag átírt stílusban.

II. Aquatinták

Az aquatinta technika talán a rézkarc műfajon belül a leginkább munkaigényes, a nyomtatásnál a legsérülékenyebb grafikai munka. Ennél a műfajnál az az átjárás, elképzelések vegyítése, ahol a képen egyszerre tud megjelenni a grafika-vonal, a festészetre jellemző tónusosság, a fotóra utaló képkivágások.

III. rajzok-festmények
Ezeknél a műveknél, a rajzokhoz képest szokatlan nagyméreteken a festett színek, formák megjelenítése visszafogottságot igényel, mivel az alatta, illetve rajtuk ceruzával alkotott tónus felhőknek egy új értelmezésben, egymást erősíteniük kell. Ennek a "megszőtt" statikusságnak a megbontását a vágó-színgesztusok felvitelével fejezi be. Célja a harmónia, egyensúlytalanság, egyensúly, feszültség képzőművészeti kifejezése a képben.

 
 
  vissza