július 1- július 30

   
     
  "S P Á J Z " PINCZEHELYI Sándor (Pécs) képzőművész  
   

PINCZEHELYI Sándor képzőművész 2006. júliusában lesz 60 esztendős. Ebből az alkalomból a korábbi és az utóbbi években készült munkáiból rendezünk kiállítást. Találkozhatunk szitanyomataival, grafikáival A Munkácsy-díjas PINCZEHELYI Sándor képzőművésznek, aki a PTE .Művészeti Karának tanára , nagyon régen volt önálló kiállítása Pécsett, de az elmúlt években számos, jelentős magyar és külföldi művészeti programban , rendezvényen vett részt sikerrel. Az 1988-as Velencei Biennálén való sikeres bemutatkozást követően magas ívű szakmai pályát futott be, meghatározó művészegyénisége lett a pécsi és magyar művészeti életnek, ismerik munkásságát Európában, de a világ számos más országában is.
A kiállításon és a hozzákapcsolódó kiadványban is rendhagyó, nem megszokott módon kívánjuk bemutatni munkásságát, melyben a grafika, a festészet, az installációs munkák jól megférnek egymás mellett s egyben teljes egészében láttatják művészi törekvéseit, koncepcióit.
A művésznek nagyon régen volt önálló kiállítása Pécsett. Ez alatt az idő alatt számos, jelentős magyar és külföldi rendezvényen vett részt sikerrel. A pécsiek kíváncsian várják újabb műveit.

   
 
  vissza