december 8 -2008 január 6

   
     
  "MEETING POINT"
Válogatás az Aradi Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé anyagából
 
 


 

 

Katalógus megtekintése Galéria megtekintése
   
A projekt elsődleges célja egy olyan kulturális,művészeti jellegű esemény megszervezése, amelyben részt vesznek aradi és pécsi elismert s pályakezdő művészek, de ugyanakkor bekapcsolódnak a két város partnervárosainak művészei és művészeti csoportjai is. Kiemelt partnereink Pilzen és Eszék , de a két városon kívül, mint Araddal és Péccsel kapcsolatban állók művészeket hívunk Szegedről, Békéscsabáról , Szigetszentmiklósról is , az ott működő művészeti egyesületek tagjait.
A projekt egy nemzetközi festészeti, grafikai és szobrászati kiállítás , amely 2007.november 9-december 2-ig zajlik Aradon, majd december 8 - 2008.január 6-ig Pécsett. Emellett a program magába foglal különböző szimpóziumokat, konferenciákat. A program elsődleges célja megmutatni a közreműködő partnerek művészei által azt a szellemi tőkét , amely a résztvevő városok tradicióiból , művészeti és művészettudományi szellemi potenciáljából, a művészeti képzés lehetőségeiből fakad.
A pécsi zárást követően 2008-ban szeretnénk a kiállításból egy válogatást bemutatni a cseh Pilzenben (PLZEN,) és a horvát Eszéken (OSIJEK,) , de lehet további helyszín is.
 
vissza