június 9 - 24

   
     
  POSZT - Színház az egész világ! - FESTŐK VERSENYE (PNSZ)  
 
 
Katalógus megtekintése Galéria megtekintése
   
Már harmadik alkalommal vettünk a kiállítási programunkba a POSZT idejére egy a képzőművészetet, azon belül is a festészetet népszerűsítő programot, melynek a színházi világhoz, a színháznak a társművészetekhez való viszonyát kell megfogalmaznia.
A kiállítás lényeges eleme, hogy a hazánkkal szomszédos országokból illetve a velünk kapcsolatban álló városokból (pl.: Eszék, Arad,Temesvár, Kolozsvár, Kassa, Olomouc stb.) hívunk művészeket, akik a pécsi valamint más magyar városok alkotóival képezhetnek rangos mezőnyt. Az akcióban a térség régiós együttműködése és a hazánkkal szomszédos országok kulturális, művészeti központjainak bevonása kap különös hangsúlyt.
Az ünnepélyes megnyitó és a díjátadás után az elkészült alkotásokat bemutatjuk a Széchenyi téri Galériánkban. Nagyon fontos része ennek a programnak, hogy a színházi események külső helyszínein a résztvevő művészek jelenlétükkel, a közönség előtt való alkotói tevékenységükkel a sokszor kritizált és értékében alábecsült kortárs művészetet népszerűsítsék. A néhány nap alatt a verseny során fontos kérdéseket tárgyalhatunk meg a mai művészet mindannyiunkat foglalkoztató helyzetéről, problémáiról, de sikereiről is, miközben együtt örülünk az alkotások szépségének.
 
vissza