március 7- március 22

   
     
  MÉDIAARTCHÍVUM
" A pécsi mozgóképes múlt értékei"
MÉDIAMÚLT! MÉDIAJÖVŐ?
 
 
Flash tartalom
 

Napjaink bonyolult társadalmának gyorsan változó, átalakuló gondolatait, sérülékeny technika őrzi- mely állandó gondozást, igényel. Az UNIV. MA-PÉCS. kreatív adatbázis az évek óta gyűjtött dokumentum anyagok rendszerezésével, digitális átmentésével- hatékony, "jelenidejűségével " segíti a tudományos és művészeti terület kutathatóságát és aktivitását a médiatérben.Az UNIV. MA-PÉCS sajátos művészeti-kulturális kordokumentum gyűjtemény. Története párhuzamos az elmúlt két évtized változó technikai, szakmai és gazdasági hátterű mozgóképkészítés helyi történetével.
Feladata a változó, formálódó értelmezések nyomon követése-kutatása, megőrzése ma a váltás/változás korában.
" Emlékezetünk adja a múltunkat, és a múltunk határozza meg önazonosságunkat. Csak így tudunk a jövő elé nézni és egy nagyobb térbeli és időbeli egész részeként tekinteni magunkra."- Ben Freeman művész szavaival-" a dokumentáló emlékezetünk" - életünk kézzelfogható maradványai - egy "kiáltás a jövőbe, jelezvén, hogy valamikor léteztünk és fontosak voltunk"
Az Archívum 2008. március 7-22.között látható bemutatójának programjaiban megtekinthetők lesznek a város közelmúltjának mozgóképes eseményei. Alkotók, művészeti műhelyek, a közösségi televíziózás kialakuló időszakának rögzített alkotásai. Látható lesz egy fotó- és filmtechnikát bemutató kiállítás is.
Mindenféle sorrend nélkül néhány név , akik a programban résztvállalnak:

KISMÁNYOKY Károly,
FODOR Pál ,
KOSARAS Attila ,
SZÍJÁRTÓ Ildikó,
ODROBINA Tamás,
ÁGOSTON Zoltán,
JÓZSA Márta,
Dr. STARK András
és még sokan mások...

 
vissza