augusztus 28 - szeptember 20

   
     
 

Nana ALIONI festőművész és Atanas KOLEV szobrászművész
(Pöchlarn)

 
     

 
 
Galéria megtekintése
   

Nana ALIONI festőművész és Atanas KOLEV szobrászművész a Pöchlarn-i "Atelier an der Donau" Képzőművészeti Szimpózium illetve az ahhoz tartozó művészeti egyesület tagjai. Mindketten különös pályát jártak be .
Alioni a grúziai Tibilisziben született,majd Orvosi Egyetemet végzett, ezután kezdett festeni, majd a Képzőművészeti Egyetemen vendéghallgató volt. 1991-óta él és dolgozik Ausztriában,
Pöchlarnban. A festészetében alkalmazott megoldások, témák sokszor mutatják a különös, számtalan misztikus utalással keveredett grúz történelmi, történeti világot, amelyben keveredik Európa és Ázsia kultúrája,mint egy sajátos bevágás a nyugat -kelet hagyományos kultúrájában. Az aktjai egy hosszú tanulmány koncepciójára épülve, de mégis spontán eseményeket jelenítenek meg, amelyekben fontos a festői hatás a végeredmény, a vizuális megjelenítés és a tartalom szempontjából is. Képein az ember és állat drámai ábrázolása egy sajátos kapcsolatra utal a jelen és a mitológiai világ között .

Kolev a bulgáriai Plovdivban született és a 80-90-es évekig otthon alkotott és vett részt kiállításokon. Ausztriába áttelepülve új inspirációt kapott művészete, tagja lett az Osztrák Hivatásos Művészek Szövetségének .Kolev egy új utat talált művészetében, a festészete és a szobrászata sajátos keveredése az absztrakt szimbolikájú világnak és a szürrealista figurák, formák világának. De ő ugyanúgy készíti továbbra is a realisztikus, sokszor anatómiai alapossággal rajzait, melyek sokszor ellentmondanak egymásnak, s a képi, formai világának, de bennük mindig mély filozofikus és pszichológiai mondanivalót jelenít meg. jelenít meg.
Szobrai leggyakrabban acélból készülnek, kombinálva sokszor más fémekkel,kővel,fával,mely anyagok teljesen azonos értékűek az eredeti,hordozó anyaggal . Akril és olaj képei általában szintén kombinálva vannak fával, fémmel és lakkal . Az ő művészete semmiben nem megalkuvó, a sikeres megoldás érdekében befogad minden lehetőséget, anyagot, elgondolást.

 

  vissza