december 11 - 2010. január 10

   
     
 

ÉRTÉKEINK , Válogatás pécsi gyűjtemények anyagából

 
     
 
 
Galéria megtekintése
   

A helyi műgyűjtőket illetve anyagaikat bemutató című kiállítást az AntikArt Galéria tulajdonosával, KOSÁRY Aurél pécsi műgyűjtővel és Dr. AKNAI Tamás művészettörténész segítségével szervezzük. Ebbe a programba úgy vonjuk be a helyi gyűjtőket , hogy láthatóvá tegyük azt az értéket , amely az elmúlt évtizedekben került magánkézbe .

Nyilván lesz néhány tulajdonos , aki nem vállalja a nyilvánosságot , mi tiszteletben tartjuk a kérést,de a művészeti érték láthatósága a helyi gazdasági potenciál növekedését is jelzi mindannyiunk számára .

A stílusok, a művészeti korszakok biztosan sok furcsaságot fognak eredményezni , de ez izgalmassá is teheti a tárlatot !

Mondhatjuk, hogy kiállításunk a századfordulótól az ötvenes évekig terjedő időszakot tekinti át a pécsi műgyűjteményekben rejtőző képeken keresztül. A válogatás törekedett arra, hogy ne csak ismert alkotók, többször publikált művel kerüljenek nyilvánosság elé, hanem teret kívánt engedni a kevésbé szem előtt lévő, amde művészi eredetiségükben és munkáik minőségében elismerést követelő festőknek és munkáiknak is. Néhány Pécshez kötődő művész munkásságából is válogat a kiállítás.

A következő alkotóktól szerepelnek festmények a Pécsi Galéria decemberben nyíló tárlatán: Aba Novák Vilmos, Bizse János, Berény Róbert, Burghardt Rezső, Czigány Dezső, Egry József, Fényes Adolf, Hincz Gyula, Kaczány Aladár, Kampis Margit, Kmetty János, Márffy Ödön, Martyn Ferenc, Nagy Balogh János, Nagy István, Orbán Dezső,. Perlmutter Izsák, Pelrott Csaba Vilmos, Pór Bertalan, Scheiber Hugo, Simon Béla, Stefán Henrik ,Szőnyi István, Than Mór, Vörös Géza, Zemplényi Magda és mások művei .

 

  vissza