szeptember 20- október 3

   
     
 

A KARLSRUHEI MŰVÉSZETI AKADÉMIA

 
     
 
 
 
   

A PTE Művészeti Kara a rendkívül rangos Karlsruhei Képzőművészeti Akademiával közösen 2010 -ben kiállításcserét tervez. A PTE Művészeti Kara 2010 áprilisában utazik kb. 20 főnyi küldöttséggel, hallgatók és művésztanárok részvételével Karlsruhéba, ahol kb.10 napot tartózkodnak és a kiállításukat az Európai Kulturális Napok rendezvénysorozat keretében mutatják be. Ez egy rendkívül nívós rendezvény, ahol Magyarország az idén súlyponti szerepet kap, ők pedig díszvendégek lesznek.

A Karlsruhei Akademie der Bildenden Künste hallgatóival és művészprofesszoraival (!) 2010 szeptember 20. és 30. között lesz Pécsett.Szeretnék ebben a viszonylag rövid időben egy jelentős, reprezentatív megjelenési lehetőséget adni az ő kiállításuknak ahol az idei diplomamunkáikat állítják majd ki. Szobrászati és festészeti anyagot hoznak magukkal, amelyet a Pécsi Kisgalériéban és egyidejűleg a Nádor Galériában mutatnak be.

Az eseménynek remélhetőleg nagy sajtó és kulturális közéleti visszhangja lesz!, ilyen volumenü képzőművészeti rendezvény még külföldi és magyar művészeti akadémiák között még nem volt.

 

  vissza