szeptember 1 - október 2

   
     
 

"Igazi Való Világ - 2011"
Képzőművészeti Pályázat

 
     
 
 
 
   

A Kisgaléria és az Irodánk megszűnt, melybe kicsit belerokkantunk!! Azt követően ki is költöztünk a Zsolnay Kulturális Negyedbe! A továbbiakban ott találtok ( 7626 Pécs, Major u.21.) meg bennünket, hiszen a telefonszámunk nem változott és lassan be is rendezkedünk, hogy bárkit fogadni tudjunk.

Ha kíváncsi valaki ránk, a helyünkre és az igazán fenomenális nagyságú kiállítóhelyre gyere / jöjjön el megmutatunk mindent, hiszen ez lesz a "közös játszóhelyünk" a jövőben.

Az idei évre tervezett programokat ősztől a meghirdetetteknek megfelelően próbáljuk végig vinni, melyet megtalálhattok / megtalálhatnak a honlapunkon (www.pecsgallery.hu ) is .

Szeptembertől a tervek szerint folytatjuk tovább :
A mindenki által jól ismert Széchenyi téri Galériánkban szeretnénk egy kiemelkedő kiállítással megjeleníteni azt a szellemi potenciált, amelyet a helyi művészközösség képvisel . A 2011.szeptember 1-én, Pécs Város Napján nyíló kiállítás címe " AZ IGAZI VALÓ VILÁG - 2011" lenne, melyre minden pécsi és baranyai művész pályázhat festészet - grafika -szobrászat és egyéb kategóriákban. A tárlatra kizárólag 2010 - 2011 -ben készült műveket várunk, melyek a tematikus címhez kapcsolódóan fejezik ki a társadalom, a művészeti élet jelenségeit, problémáit s természetesen örömeit is .

Tudom kicsit furcsa ez a cím egy képzőművészeti kiállításhoz, de úgy gondoltam, hogy az elmúlt időszakban annyi pozitív és negatív impulzus, hatás ért bennünket, hogy érdemes megkérdezni a művésztársadalmat mi a véleményük minderről. Szóban már sokakkal megtárgyaltuk a jelen helyzetet,de a művészek mégiscsak a saját területükön, a saját eszközeikkel tudnak hiteles véleményt formálni. Az ilyen jellegű kiállítások mindig sikeresek, a közönség szereti a változatos, sokféle stílust és megoldást .

Nem mellékesen kiállításon 3 díjat szeretnénk átadni minden műfajban (festészet, szobrászat, iparművészet ), mindezt megfelelő anyagiakkal, mellyel a tárlat fontosságát, értékét is szeretnénk hangsúlyozni. A behozott munkákat háromtagú zsűri fogja elbírálni és ők tesznek javaslatot a díjakra, melyeket az ünnepélyes megnyitón fogunk átadni .

Felkértünk minden itt élő és dolgozó művészt, hogy ezeken a kiállításokon minél nagyobb számban vegyen részt, hiszen csak így bizonyíthatjuk amit eddig nagy hittel vallottunk, hogy a pécsi-baranyai művészek közösségének ereje, művészi rangja nem vonható kétségbe s ennek a több évtizede szárnyaló óriási alkotói potenciálnak köszönhetően kapta meg Pécs az Európa Kulturális Főváros címet annak ellenére, hogy ezt sokan vitatták/ vitatják.

Ennek a folyamatnak része intézményünk is, mely létének jogosultságát, szükségességét úgy bizonyíthatnánk legjobban, ha minden itt élő művész egészen magas szintű alkotásával venne részt minél nagyobb számban. Ez lehet a válasz a helyi alkotók értékében kétkedők felé .


" AZ IGAZI VALÓ VILÁG - 2011" kiállító művészei

1. ÁRVAI Ágnes

2. BÁLINT Ferenc

3. BICSÁR Vendel

4. BICSÁR Vendel

5. BÖSZÖRMÉNYI István

6. BÜKÖSDI Kálmán

7. D. SZABÓ Margit

8. DEÁK Zsuzsanna

9. DECHANDT Antal

10. DOBÁNY Sándor

11. ERDŐS János

12. ERNSZT András

13. ESZTERI Zsolt

14. ESZTERI Zsolt

15. EGLE Anita

16. FARAGÓ Márta

17. FEJŐS Miklós

18. ifj. FICZEK Ferenc

19. FODOR Pál

20. FŰKŐ Béla

21. GELLÉR B. István

22. H. BARAKONYI Klára

23. HERCZEG László

24. HORVÁTH Dénes

25. JARMECZKY István

26. JEGENYÉS Jusztina

27. JEGENYÉS Diána

28. KAPOLI Ilona

29. KAZINCZY Gábor

30. KERTÉSZFI Ágnes

31. KISS Endre

32. KNYIHÁR Amarilla

 

33. KOVÁCS Ferenc

34. KÖNYVÁSÓ László

35. LANTOS Ferenc

36. MARSAI Ágnes

37. MÁTIS Rita

38. MOLNÁR Sándor

39. MÓKER Zsuzsanna

40. MOSONYI Tamás

41. MULAJ Sándor

42. NÉMETH Pál

43. NYILAS Márta

44. ODROBINA Tamás

45. PALATINUS Dóra

46. PANDUR József

47. PINCZEHELYI András

48. R. FÜRTÖS Ilona

49. RITECZ Szilvia,

50. SERBAKOW Tibor

51. SOMODY Péter

52. SZABÓ János

53. SZABÓ Klarissza Médea

54. SZABÓ László

55. SZATYOR Győző

56. SZENTGRÓTI Dávid

57. SZIKRA János

58. TAKÁCS Dezső

59. TARI Eszter

60. TRISCHLER Ferenc

61. T.SURÁNYI Anna

62. VALKÓ László

63. VARGA Rita

64. VANYÚR István

 

  vissza