május 11 - június 3

   
     
  PTE MK DOKTORI ISKOLA (Pécs)
DLA-sok évzáró kiállítása
 
     
 
 
 

A hosszú hagyományra visszatekintő, minden évben megrendezett DLA kiállítások sorában most a tizenharmadik alkalommal kerül sor egy csoportos kiállításra, ahol a doktori képzésben jelenleg aktívan részt vevő képzőművészek friss munkáiból láthatnak egy válogatást.

A PTE Művészeti Kar Doktori Iskolája 1995 óta nyújt lehetőséget a kiemelkedően tehetséges, diplomával rendelkező fiatal képző- és zeneművészek továbbképzésére, akik a Doctor of Liberal Arts (DLA) fokozat megszerzésével mint művész-tanárok is részt vehetnek a legmagasabb szintű művészet gyakorlásában. A pécsi képzés erőssége, hogy a kezdetektől nagy hangsúlyt helyez a gyakorlati, szakmai műhelymunkára és az önálló művész-személyiség kialakulására, valamint a különböző művészeti ágak közötti átjárhatóságra, ösztönözve az interdiszciplináris gondolkodásmódot. Ehhez a Doktori Iskola minden támogatást megad a hallgatóknak, beleértve az ilyen kiállításokon való bemutatkozási lehetőséget.

A csoportos kiállítás számára ideális teret és reprezentatív helyszínt biztosít a Pécsi Galéria hosszú évek óta tartó együttműködéssel.

A 2012-es DLA kiállításon a következő képzőművész doktorandusz hallgatók mutatják be ezt a sokszínű és friss képzőművészeti anyagot:
BÁNKI Ákos, BOTKA Ildikó, FARKAS Adrienn, LUCZA Zsigmond, MÁRTON Enikő, PÁLL Tibor Krisztián, TÓTH Miklós és VARGA Gabi festőművész DLA hallgatók, valamint
SÁRRÉTI Gergely, SZIGETI Gábor Csongor, TÓTH Zsuzsa, TÓTH Veronika szobrászművész DLA hallgatók és
SZABÓ Klarissza Médea , kerámiaművész DLA hallgató.

A kiállítás kurátora idén Valkó László festőművész.
A kiállítást megnyitja Colin Foster szobrászművész , a Doktori Iskola vezetője.

 

 

  vissza